Anghinare cu sos vinaigrette

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2017 | 4581 vizualizari

 

Iata un antreu clasic frantuzesc.
În popor se mai numeşte şi angină, anghină, carcioafă, amăreală sau darul Sfintei Marii şi este o plantă mare iubitoare de soare şi de căldură,.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/anghinare-cu-sos-vinaigrette.html

 

INGREDIENTE

  • 1 anghinare mare de Bretagne
  • 1 lingura de sare mare

Pentru sosul Vinaigrette :

  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ceapa esalota mica
  • arpagic
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu sos vinaigrette:

Se spala anghinarea.

Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta.

Indepartati foile groase externe.

O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de apa.

Adaugati sare groasa si lasati sa fiarba 30-40 de minute (in functie de grosimea ei).

Sunt gata cand frunzele se indeparteaza cu usurinta. Puneti la scurs.

 Eu am gatit-o la abur la oala minune:

Puneti 500 ml de apa pe fundul oalei, adaugati sare.

Plasati suportul de aburi si asezati anghinarea pe el. Inchideti oala si lasati sa fiarba 20 de minute maximum cand oala suiera.

Preparati sosul vinaigrette :

Amestecati uleiul cu mustarul, adaugati oteturile si apoi ceapa taiata marunt.

Puneti sare, piper si adaugati arpagic taiat marunt.

Consumati anghinarea. Se desprind solzii/ foile si se pune baza foii in sos.

Partea comestibila este la baza de unde s-a desprins. Cand ati terminat foile, curatati inima, o taiati bucatele mici si o degustati cu sosul ramas.

Pofta Buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos vinaigrette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie cu branzeturi