Ostropel de pui ca la mama acasa

de AlexTeacher in Pui, 5 Oct 2017 | 10819 vizualizari

 

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am incercat si mi se pare extrem de usor de facut. Asadar, ostropel de pui in stilul Alex.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 ciocanele de pui
  • 200 ml de bulion de casa
  • 7 catei de usturoi
  • cateva linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 500 ml de supa de pui
  • 50 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui ca la mama acasa:

Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caleste-le si pe-acestea odata cu carnea. Stinge cu vinul alb, lasa-l sa se reduca, dupa care adauga supa de pui.

Lasa mancarea sa fiarba in continuare si cand a mai scazut, potriveste de sare si piper si adauga bulionul si zaharul. Motivul pentru care pui zahar este ca sa mai reduci din aciditatea sucului de rosii.

Muta totul intr-un vas termorezisent si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Daca simti ca sosul scade considerabil, iar puiul nu este inca gatit, completeaza cu putina apa pentru a evita arderea preparatului.

Acest preparat merge de minune alaturi de o mamaliguta, fie ea simpla sau gratinata cu branza sau cascaval. 

TIPS-URI

1

Curata foarte bine in prealabil carnea de pui de piele, tendoane si grasime.

2

Daca nu ai bulion de casa, merge si cel din comert, doar sa fie calitativ.

3

Zaharul folosit in sos va mai taia din aciditatea rosiilor.

4

In loc de supa, poti pune si apa daca nu ai.

5

Te sfatuiesc sa gatesti de-acum inainte cu foarte multe supe de legume, pui sau vita, foarte concentrate si pe care ti le poti pregati singur. Renunta la cuburi si potentiatori de aroma. Dupa ce ti-ai pregatit stock-ul, il poti pastra in recipiente de cuburi de gheata, in congelator, iar de fiecare data cand vei avea nevoie de unul sau mai multe, vei stii de unde sa le iei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

09.10.2017, 22:10

Ce bine arată!

AlexTeacher 1

11.10.2017, 14:52

Va multumesc domnule Gheorghe Mozoc pentru comentariul mai mult decat agramat pe care mi l-ati adresat, iar daca reteta mea, ca la mama MEA acasa nu va place, va poftesc mai mult decat politicos sa urmariti si alte retete care-s pe gustul dumneavoastra. Sunt bucatar profesionist si nu ma multumesc cu mediocritatea pe care o descrieti sau pe care incercati sa o descrieti si tinand cont ca bucataria a evoluat in ultimii ani, s-a cam renuntat la margarina, untura si toate cele, iar intre timp s-au mai descoperit si alte condimente in afara de dafin. O zi buna va doresc !

tina58 1

11.11.2017, 17:58

D-le Alex, daca esti bucatar profesionist, ar fi trebuit sa stii ca reteta originala provine din dealurile Munteniei si ea nu cuprinde decat carne de pui, ulei, rosii sau bulion de rosii, sare, si mult usturoi, atat! Inteleg ca d-ta ai facut o reteta "ca la mama acasa". Ok, foarte bine, dar nu-i spune "ostropel" chiar daca mama d-tale ii spune asa(dansa nu are atatea cunostinte in domeniul gastronomiei ca d-ta), spune-i, de ex. "mancare de pui cu ceapa, rosii si usturoi", sau gaseste-i alt nume. Chiar daca bucataria a evoluat, hai sa pastram, totusi, retetele originale asa cum au fost ele de la "mama lor", cum se spune, si sa nu le denaturam!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor