Aperitiv rulouri umplute cu branza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2017 | 4558 vizualizari

 

Pentru că mi-au rămas cam 200 de grame de aluat de foietaj de la un preparat dulce, m-am gândit să fac niște cornete aperitiv, umplute cu brânză. Și cum nu aveam cornetele din metal la îndemână, m-am folosit de niște cornete artizanale, pe care le-am făcut din hârtie de aluminiu.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 cornete umplute cu brânză.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame aluat de foietaj
  • 2 ouă
  • 4 linguri de brânză de vaci bine scursă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 25 grame unt
  • sare
  • piper
  • mărar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri umplute cu branza:

Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se decongelează aluatul de foietaj și se întinde cu sucitorul, pentru a se subția, cam de 1-1,5 milimetri grosime. Se taie aluatul în fâșii înguste de maxim 2 cm și lungi de aproximativ 20 cm. 

Se ia fiecare fâșie și se rulează pe cornetul metalic, suprapunându-se puțin marginile. Dacă nu aveți cornete, puteți să le fabricați din folie de aluminiu. Se pun cornetele într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.

Se dă tava la foc iute, în cuptorul încălzit în prealabil. Când cornetele s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă la răcit, după care se scot din forme, cu grijă, ca să nu se sfărâme.

Între timp se pregătește crema de brânză. Cele două gălbenușuri se pasează fin și se mixează cu untul, scos din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

 Se adaugă: brânza de vaci, smântâna, sarea, piperul și mărarul. Se mixează bine, iar crema rezultată se pune într-un șpriț cu care se umplu cornetele, după care se decorează, după preferință.

TIPS-URI

1

Aluatul de foietaj trebuie să fie subțiat, ca să nu se umfle prea tare. Eventual, puteți să-l și înțepați cu furculița, pe partea care va fi în interiorul cornetului.

2

Scoateți untul din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

3

Dacă aveți cornete din metal, puteți să le puneți la verticală în tavă, dar dacă folosiți cornete artizanale, atunci va trebui să le puneți la orizontală și să aveți grijă să le întoarceți, în tavă, la cuptor, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.

4

Nu scoateți formele din cornete, decât după ce s-au răcorit și aveți grijă cum le manevrați, ca să nu le sfărâmați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

03.10.2017, 10:52

Îți mulțumesc frumos, Kytz!

dantes 1

04.10.2017, 13:44

Bune!

RODIMUR 1

04.10.2017, 14:16

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte