Se indeparteaza frunzele conopidei si se arunca. Se taie conopida in buchetele mici. Cotorul se taie in felii subtiri.
Se rade branza Gouda si Parmezanul, iar patrunjelul se toaca marunt.
Se fierb macaroanele si conopida in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se aseaza un bol din inox/ cratita deasupra unei alte cratite cu apa, la foc mediu (bain-marie) si se adauga, in cratita/bolul de deasupra, branza Gouda, Parmezanul si creme fraiche. Se amesteca frecvent pana se obtine un sos fluid. Se adauga patrunjelul, sare si piper.
Se scurg pastele si conopida, pastrand o parte din apa in care au fiert. Se amesteca cu sosul de branza, sare si piper, daca este nevoie si putin din apa in care au fiert, pentru a obtine un sos onctuos.
Se poate servi direct sau se poate transfera intr-un vas pentru cuptor si coace la 200 de grade Celsius, cateva minute, pana cand devine aurie deasupra.