Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

de oanapl in Prajituri, 3 Oct 2017 | 20412 vizualizari

 

Această rețetă minunată am luat-o de la Laura. Mulțumesc pentru rețetă Laura_n! :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț gelatină (5 g)
  • 1 banană
  • pișcoturi din comerț
  • compot prune
  • 30 g ciocolată (ornamente de ciocolată)
  • pudră de roșcove sau cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banana:

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

 Adaugi ornamente de ciocolată (eu nu am avut ornamente de ciocolată și am rupt bucățele de ciocolată) și amesteci ușor. Pregătești o tavă (23 x 10cm) și o tapetezi cu folie alimentară.

Însiropezi câteva pișcoturi cu compot de prune (sau oricare alt fel de compot), le așezi în tavă, torni jumătate din cremă și așezi pe mijloc banana întreagă (curățată). Torni restul de cremă și așezi deasupra câteva pișcoturi, însiropate. Lași tava în frigider pentru câteva ore.
Scoți din formă prăjitura și pudrezi cu pudră de roșcove sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana