A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceata de gutui

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Alegeți gutui mari, galbene, coapte bine și fără defecte. Spălați bine gutuile, ca să se ducă tot puful și apoi ștergeți-le cu un prosop curat. Cu un cuțit bine ascuțit,...Citeste continuarea

Sarmale cu fleica afumata

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu cascaval

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Amesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele . Se imparte...Citeste continuarea

Desert gogosi cu scortisoara

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se macina zaharul brun si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca zaharul, praful de copt, untul topit, 100 ml lapte cu un ou, iar la final, faina, treptat. Framantati pana aveti un aluat...Citeste continuarea

Cum se curata legumele coapte

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor. Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele,...Citeste continuarea

Oua scotiene, cu salata de varza

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt. Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum. Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in...Citeste continuarea

Salata de varza cu ridichi

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele se curata si se spala. Varza se taie fideluta si se freaca usor cu sare si ulei. Ridichile se taie rondele. Ceapa verde la fel. Patrunjelul se toaca marunt....Citeste continuarea

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza...

Postat de: Bucataras in Pizza

Se da pe razatoare cascavalul; Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza; Se adauga cascavalul pe blat; Prosciutto se rupe si se adauga pe toata suprafata blatului; Se introduce in...Citeste continuarea

Sarmale cu carne si dovleac

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri cu carne

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute.  Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie,...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: AlexTeacher in Supe

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa. 2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac

Postat de: AlexTeacher in Prajituri

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen....Citeste continuarea

Placinta cu carne pentru Halloween

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri cu carne

Incepe cu aluatul. Adauga 260 g de faina in bolul unui robot de bucatarie si pastreaza 100 g pentru mai tarziu. Peste faina pune sarea si zaharul. Asaza atasamentul de framantat si amesteca...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli cu gorgonzola

Postat de: BakeUpArtist in Supe

 Întâi am desfăcut broccoli în buchețele mici, am înlăturat cozile dure și l-am pus la fiert cu sare, oregano și cu ceapa. După jumătate de oră am adăugat...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă...

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita Intr-un bol, am rupt biscuitii in bucati, am pus rahatul taiat, stafidele inmuiate in apa sau rom si alunele pe care le-am prajit inainte si apoi...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu unt de arahide

Postat de: xana in Dulciuri

Macinam biscuitii si adaugam margarina sau untul topit si topping-ul de ciocolata. Amestecam si asezam preparatul intr-o forma rotunda cu fundul detasabil. Apasam bine in asa fel incat sa nu...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu varza, in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o...Citeste continuarea

Conopida cu ardei si cascaval

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și...Citeste continuarea

Pulpe de pui in manta de sunculita...

Postat de: merisor67 in Pui

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm...Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...Citeste continuarea

Desert frigarui dulci

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se taie fructele cubulete, la fel si turta dulce (se poate folosi cozonac uscat, briose, etc.). Se incinge gratarul, de preferat afara, cu carbuni. Se infig pe betele de frigarui, cubuletele de...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu mirodenii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu lapte de...

Postat de: costi7hector in Supe

Desfacem conopida in buchetele, curatam ceapa si morcovul si le taiem in bucati potrivite si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele, scurgem jumatate din cantitatea de zeama...Citeste continuarea

Paste la cuptor cu carne tocata si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii. ...Citeste continuarea

Gulaschsuppe (Supa germana cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca ceapa si usturoiul marunt.  Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie.  Se taie baconul in fasii.  Se incalzeste uleiul...Citeste continuarea

Desert kaiserschmarrn (Clatitele...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat.  Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt. Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor....Citeste continuarea

Desert prajitura de duminica

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat...Citeste continuarea

Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute....Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...Citeste continuarea

Aperitiv tort de clatite sarate

Postat de: costi7hector in Aperitive / Garnituri

Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si crema...

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Foi: Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider....Citeste continuarea

Desert gogosi cu finetti

Postat de: eumimi in Dulciuri

Batem oul cu zaharul si zaharul cu scortisoara. Eu am avut un plic de zahar amestecat cu scortisoara, dar daca nu aveti, puteti pune scortisoara dupa gust. Adaugam si iaurtul si amestecam bine....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata Nestle...

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile...Citeste continuarea

Desert portofele cu ananas si...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru...Citeste continuarea

Platou de legume la gratar

Postat de: AnaDavid in Mancaruri de legume

Se taie legumele felii de 5 mm si se stropesc cu putin ulei de masline.  Incalziti bine gratarul de aragaz si gatiti legumele pana se rumenesc. Puneti frumos legumele pe un platou de...Citeste continuarea

Pui la gratar cu sos barbeque

Postat de: AnaDavid in Pui

Tăiați puiul în bucăți, puneti sare, piper și sosul de bbq. Acoperiti cu foi trasparenta si lăsați cel putin o ora în frigider pentru a se marina bine. Aprindeti grătarul...Citeste continuarea

Aluat pentru legume prajite -tempura

Postat de: AnaDavid in Sosuri

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și...Citeste continuarea

Sos harissa

Postat de: AnaDavid in Sosuri

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea...Citeste continuarea

Desert salam de ciocolata

Postat de: AnaDavid in Dulciuri

Se zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura.  Adăugați peste biscuiti...Citeste continuarea

Piept de rata cu legume la tigaie

Postat de: oanapl in Rata

Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu...Citeste continuarea

Pui marinat cu iaurt si ienibahar

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o...Citeste continuarea

Mancarica de naut cu afumatura

Postat de: oanapl in Porc

Speli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste...Citeste continuarea

Dorada cu bacon la cuptor

Postat de: xana in Peste

Pestele se curata de mate si solzi, apoi se usuca bine. Se fac cate 3 taieturi, dar nu adanci, pe fiecare parte a pestelui.  Uleiul de masline se amesteca cu sare, piper, ceapa taiata in...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu felii de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....Citeste continuarea

Desert negresa de post cu visine

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul,...Citeste continuarea

Pita greceasca

Postat de: AnaDavid in Piine

 Topim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca in volum. Apa trebuie sa fie calduta. Pregatim faina, adaugam sarea si amestecam. Facem loc in centru si adaugam...Citeste continuarea

Snitel de vinete

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Am tăiat-o felii, am pus puțină sare și am lăsat 30 de minute pentru a pierde apă, astfel încât să ia mai puțin ulei când  prăjim. Scoatem sarea cu un șervețel...Citeste continuarea

Aperitiv cu vinete si cottage cheese

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Zdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]