Aici am trisat putin ca n-am facut eu aluatul de tarta, dar timpul nu-mi permitea, asa ca am luat aluat gata facut pentru ....''Tarte si Placinte rumenite si iscusite''
Aluatul pentru tarta il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Am folosit o forma rotunda de ceramica 28 cm.
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, am impartit in doua parti, una mai mare pe care am intins-o direct pe hartie de copt si am asezat-o in forma, am in tepat aluatul din loc in loc.
Separat am taiat frunzele de ceapa, am asezat tigaia pe foc si am pus uleiul sa se incinga, apoi am pus frunzele de ceapa, am ras si morcovul, am presarat un praf de sare, am lasat sa se caleasca cca. 10 min, apoi am adaugat carnea togata si am omogenizat, am mai lasat pe foc cca 20 min, apoi am rasturnat totul intr-o strecuratoare sa se scurga zeama formata. Intr-un castron am pus amestecul, am potrivit de sare si piper, apoi am adaugat ouale si am omogenizat, la final am adaugat cascavalul ras. Amestecul obtinut le-am pus peste aluatul de tarta, am nivelat, apoi am decupat floricele din restul de aluat. Am uns cu galbenus de ou. Am dat tarta la cuptor, este gata cand a inceput sa se rumeneasca bine.