tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă și m-am gândit să v-o împărtășesc deoarece este gustoasă și foarte ușor de pregătit.
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii.
Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de marimea tavii) pentru a le pune deasupra, iar restul le dai pe razatoare, dupa care le storci cu mana. Adaugi peste ele zaharul si scortisoara, iar apoi le pui peste aluatul din forma si deasupra presari grisul. Merele ramase le tai in doua, scoti cotorul, apoi crestezi in felii (dar nu pana jos) si le asezi peste merele rase din forma.
Introduci forma in cuptorul preincalzit, pana cand merele s-au inmuiat bine si s-au rumenit. Dupa ce scoti tava din cuptor, presari scortisoara peste mere (sau puteti presara inainte de a introduce tarta in cuptor).