Am inceput sa simt gustul aluaturilor. Si mi s-a facut dor de gogosi pufoase si aromate. Dupa reteta mamei...putin personalizata.
Mai ai nevoie de:
Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor ( ou, lapte, sare, zahar, zahar vanilat si scortisoara) pana cand obtii o consistenta elastica. Aluatul trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului si sa nu se lipeasca de mana. Presari putin faina deasupra si lasi sa dospeasca la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este gata, il asezi pe masa tapetata cu faina, unde il intinzi in foaie de cca 0,5 cm grosime.
Torni uleiul in tigaie si il lasi sa se infierbante bine.
Din foaia de aluat tai diferite forme de gogosi si le coci in uleiul fierbinte, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.
Scoti gogosile pe un servetel absorbant si presari deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.
Servesti imediat celor dragi.
1
ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.