Mini-placinta cu ton si cascaval

de madi_marin in Peste, 19 Noi 2017 | 2194 vizualizari

 

,,Tarte si placinte rumenite si iscusite,,

 

INGREDIENTE

  • 1 formă de 9 cm diametru:
  • 1 conservă de ton mărunţit
  • 1 foaie de aluat de foitaj pufos de 12-13 cm diametru
  • 1 fâşie de aluat pentru decor
  • 2 fire de ceapă verde
  • 50 g caşcaval
  • 2 roşioare cherry
  • 1 linguriţă de parmezan ras
  • 1 gălbenuş mic de ou+1 linguriţă de lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-placinta cu ton si cascaval:

Se tapetează forma detaşabilă cu hârtie de copt.

Conserva de ton se scurge de ulei sau sucul propriu şi se amestecă cu ceapa verde tocată mărunt şi caşcavalul ras.

În formă se pune foaia de aluat, inclusiv pe pereţi, apoi se adaugă tonul, se pun feliuţe de roşii şi se decorează cu fâşia de aluat după imaginaţie.

Se ung marginile cu gălbenuşul frecat cu lapte, apoi se presară parmezanul şi se pune la copt pentru cca. 25 de minute, la 200 grade C, cu încălzire sus/jos şi ventilaţie.

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinta cu ton si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate