Am tot amânat momentul acesta, să fac și eu un sufleu de… orice. Trebuie să recunosc, am fugit de prepararea lor până acum. Până azi. Și cu ce să încep inițierea mea în sufleuri, dacă nu cu ciocolată?
Am făcut 5 ramekin-uri din cantitățile folosite, în aproximativ 45 de minute, plus 1 minut să fac poze. Da, 1 minut. Imediat ce le scoți din cuptor, se răzbună pe munca ta și se lasă. Așa că trebuie servite direct din cuptor, aproape.
Offtopic, va invit sa vedeti si alte retete misto, aici: https://goo.gl/pehNYM
Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.
Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade C, am uns fiecare ramekin cu niște unt, după care am pudrat cu zahăr.
Într-un bol, am mixat laptele cu cacao, apoi am adăugat coaja de portocală rasă și jumătate din zahăr. Le-am dat în fiert, apoi am strecurat compoziția, și am adăugat bucățile de ciocolată.
Am lăsat 1 minut, apoi am amestecat până s-a topit ciocolata și am obținut o textură cremoasă.
Separat, am mixat albușurile cu un praf de sare, apoi, treptat, am adăugat restul de zahăr, până am obținut o spumă tare, ca pentru bezea.
Am adăugat gălbenușurile și făina peste ciocolata topită și am amestecat bine, apoi am încorporat albușurile cu spatula.
Am turnat compoziția în ramekin-uri până la jumătate, apoi am adăugat câte o pară în fiecare.
Apoi am așezat vasele în tava cuptorului cu 2-3 centimetri de apă, si am copt pentru 25-30 de minute.
Am servit repede-repede-repede!