Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Pentru crema 1, punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroasa. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.
Pentru crema 2, punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.
Pentru montarea prajiturii, punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra. Presaram ornamente pentru prajituri.