A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi frantuzesti

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de legume

Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si sos cremos

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Curatati usturoiul si spalati verdeturile. Caliti usor usturoiul taiat felii in unt amestecat cu ulei. Adaugati sunca taiata cubulete. Adaugati rosiile si lasati 1-2...Citeste continuarea

Desert tarta cu gutui - 750-

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între...Citeste continuarea

Pui prajit

Postat de: xana in Jamie Oliver

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de: sufletista in Prajituri

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu zmeura

Postat de: dantes in Dulciuri

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider....Citeste continuarea

Quatre quarts

Postat de: caroline in Prajituri

Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si...Citeste continuarea

Reteta romaneasca traditionala de...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...Citeste continuarea

Orez cu piept de pui, mazare si...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Pieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt.  In vasul slow cooker-ului Crock-Pot...Citeste continuarea

Paine impletita, cu seminte

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit.  Adaugam branza si amestecam in continuare.  Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul,...Citeste continuarea

Prajitura cu blat din albusuri cu...

Postat de: katty in Dulciuri

Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie  de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar...Citeste continuarea

Prajitura cu foi pe dosul tavii si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...Citeste continuarea

Desert chiftele din mere

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase....Citeste continuarea

Paste integrale cu carne tocata

Postat de: MotanLaOale in Penne

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10...Citeste continuarea

Foietaje cu somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt de arahide...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt...Citeste continuarea

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de: xana in Pt. paste

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de banane si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam...Citeste continuarea

Bulion

Postat de: sufletista in Bulion

Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea

Desert chec cu fistic si banane

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie; adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza, adaugam peste albusuri,...Citeste continuarea

Plachie de caras

Postat de: Ela68 in Crap / Caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...Citeste continuarea

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...Citeste continuarea

Salau cu prosciutto, rosii uscate...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si...Citeste continuarea

Salata de pastai in sos de maioneza...

Postat de: RODIMUR in Salate

Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare,...Citeste continuarea

Desert marshmallows stars

Postat de: Meea in Bauturi

      Pe foc mic sau la cuptorul cu microunde punem la topit marshmallows. După ce s-au topit, le mixăm cu mixerul la viteză mare, până când compoziția se...Citeste continuarea

Desert alivenci moldovenesti dulci

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu cartofi copti...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati bine cartofii si sfecla. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt . Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu dovlecel

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda...Citeste continuarea

Tocanita de ceapa

Postat de: privatelaura in Pui

Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte...Citeste continuarea

Desert prajitura fara zahar cu afine

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea

Paste cu branza si piept de porc

Postat de: ancutsa in Fusilli

  Se pun pastele în apă clocotită, cu puţină sare şi o lingură de ulei şi se fierb al dente.  Între timp, se taie pieptul de porc în felii subţiri, se...Citeste continuarea

Snitele cu cartofi copti si sunca...

Postat de: ancutsa in Porc

    Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si coniac

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni...Citeste continuarea

Pulpe de pui in foietaj

Postat de: oanapl in Pui

Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci...Citeste continuarea

Sirop de ridiche neagra cu miere...

Postat de: oanapl in Vegan / Raw vegan

Cum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop. În partea de sus (unde au fost frunzele) tai...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete mic dejun, satios

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare...Citeste continuarea

Paste cu sos alb, telemea si broccoli

Postat de: oanapl in Paste

Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă. Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică....Citeste continuarea

Desert prajitura cu taietei si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi...Citeste continuarea

Paste integrale cu carne de pui in...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte. Pieptul de pui se...Citeste continuarea

Sarmale cu varza chinezeasca si...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]