Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cartofi frantuzesti
Postat de: Geanina87 in Mancaruri de legumeAm spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si sos cremos
Postat de: mihaelar63 in TortelliniCuratati usturoiul si spalati verdeturile. Caliti usor usturoiul taiat felii in unt amestecat cu ulei. Adaugati sunca taiata cubulete. Adaugati rosiile si lasati 1-2...Citeste continuarea
Desert tarta cu gutui - 750-
Postat de: MotanLaOale in PrajituriGutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între...Citeste continuarea
Pui prajit
Postat de: xana in Jamie OliverPunem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu crema de...
Postat de: Oana in TorturiBlat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriMerele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu zmeura
Postat de: dantes in DulciuriSe maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider....Citeste continuarea
Quatre quarts
Postat de: caroline in PrajituriIncepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si...Citeste continuarea
Reteta romaneasca traditionala de...
Postat de: MotanLaOale in CiorbePreparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu...Citeste continuarea
Desert tort Raffaello
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui, mazare si...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot...Citeste continuarea
Paine impletita, cu seminte
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit. Adaugam branza si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea
Empanadas cu carne amestec si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de...
Postat de: katty in PrajituriPregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul,...Citeste continuarea
Prajitura cu blat din albusuri cu...
Postat de: katty in DulciuriSamburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar...Citeste continuarea
Prajitura cu foi pe dosul tavii si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de...Citeste continuarea
Desert pariziene cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...Citeste continuarea
Desert chiftele din mere
Postat de: MotanLaOale in DulciuriMerele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase....Citeste continuarea
Paste integrale cu carne tocata
Postat de: MotanLaOale in PenneCeapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10...Citeste continuarea
Foietaje cu somon
Postat de: cristina1985 in SomonTelemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu unt de arahide...
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt...Citeste continuarea
Sos de rosii pentru pizza sau paste
Postat de: xana in Pt. pasteCeapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de banane si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam...Citeste continuarea
Bulion
Postat de: sufletista in BulionRosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea
Desert chec cu fistic si banane
Postat de: sufletista in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie; adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza, adaugam peste albusuri,...Citeste continuarea
Plachie de caras
Postat de: Ela68 in Crap / CarasCuratam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire. Separat, pregatim sosul: calim...Citeste continuarea
Desert tort festiv Orange-Chocolate
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...Citeste continuarea
Salau cu prosciutto, rosii uscate...
Postat de: mihaelar63 in SalauBucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si...Citeste continuarea
Salata de pastai in sos de maioneza...
Postat de: RODIMUR in SalatePăstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare,...Citeste continuarea
Desert marshmallows stars
Postat de: Meea in BauturiPe foc mic sau la cuptorul cu microunde punem la topit marshmallows. După ce s-au topit, le mixăm cu mixerul la viteză mare, până când compoziția se...Citeste continuarea
Desert alivenci moldovenesti dulci
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu cartofi copti...
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati bine cartofii si sfecla. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt . Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu dovlecel
Postat de: eumimi in CiorbePunem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa
Postat de: privatelaura in PuiSe condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte...Citeste continuarea
Desert prajitura fara zahar cu afine
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea
Paste cu branza si piept de porc
Postat de: ancutsa in FusilliSe pun pastele în apă clocotită, cu puţină sare şi o lingură de ulei şi se fierb al dente. Între timp, se taie pieptul de porc în felii subţiri, se...Citeste continuarea
Snitele cu cartofi copti si sunca...
Postat de: ancutsa in PorcSe curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt....Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si coniac
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, mure si...
Postat de: oanapl in TorturiÎncălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuci si crema...
Postat de: oanapl in PrajituriBati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni...Citeste continuarea
Pulpe de pui in foietaj
Postat de: oanapl in PuiSpeli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci...Citeste continuarea
Sirop de ridiche neagra cu miere...
Postat de: oanapl in Vegan / Raw veganCum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop. În partea de sus (unde au fost frunzele) tai...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete mic dejun, satios
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFeliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare...Citeste continuarea
Paste cu sos alb, telemea si broccoli
Postat de: oanapl in PasteSpeli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă. Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică....Citeste continuarea
Desert prajitura cu taietei si...
Postat de: ctlina in PrajituriIntr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi...Citeste continuarea
Paste integrale cu carne de pui in...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte. Pieptul de pui se...Citeste continuarea
Sarmale cu varza chinezeasca si...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIndepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt....Citeste continuarea