Chiar daca este post ne putem rasfata cu o prajitura delicioasa si usor de facut. O prajitura cu lapte de cocos, cu mac si visine. Sigur o sa va placa, este delicioasa!
Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine ingredientele.
Tapeteaza o tava patrata de 24 cm cu hartie de copt si rastoarna aluatul. Niveleaza usor.
Pune zahar pudra peste visinele usor decongelate si asaza-le deasupra prajiturii.
Coace prajitura la 170 grade C, pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii.
Scoate tava din cuptor si pune prajitura pe un grilaj si las-o la racit.
Presara deasupra nuca de cocos si zahar pudra.
1
In loc de unt de cocos puteti folosi margarina.
2
Laptele de cocos sa fie din cel la conserva sau cutiuta de carton, arata ca o smantana groasa. Il gasiti la raionul de produse asiatice, nu confundati cu bautura de cocos lichida la cutie de carton.
3
Se pot folosi si visine proaspete sau alte fructe, dupa plac.