Acest fel de mâncare și-a luat denumirea după locul în care a fost inventat Divan Parisienne Restaurant din Chatham Hotel -New York City. Un bucătar-șef pe nume Lagasi a creat acest fel de mâncare pentru un concurs cu care bineînțeles că a și câștigat.
Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval.
Gătim puiul în ulei de măsline câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Broccoli se desface buchețele și se opărește în apă pentru 5 minute.
Se scoate în apă foarte rece pentru a opri gătirea și a rămâne verde.
Într-o tavă unsă cu unt, aranjăm broccoli.
Deasupra lui punem bucățile de pui.
Amestecăm într-un castron 100 ml supa de pui cu smântâna (maioneza) și turnăm peste pui. Apoi presărăm și cașcavalul ras.
Deasupra presărăm pesmetul amestecat cu unt topit.
Se dă la cuptor pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Servim imediat!