Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!
Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (20x30 cm) tapetată cu hârtie de copt păstrând 1/3 din compoziție.
Lași bucățile de piersici să se scurgă într-o sită apoi le tai felii.
Pentru crema de brânză, amesteci mascarpone cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi feliile de piersici deasupra și le apeși ușor. Torni compoziția rămasă deasupra și o nivelezi ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit pe un grătar, apoi o poți felia.