Ceva deosebit de gustos!
Sosul de iaurt:
Cartofii si carnaciorii
Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.)
Intr-o oala punem apa, apoi cartofii, uleiul si busuioc. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana cand intra cutitul foarte usor in ei.
Dupa ce au fiert, ii scoatem din apa clocotita, apoi ii punem intr-o tava unsa cu ulei, o tava patrata sau rotunda cat sa incapa toti cartofii, ii dam la cuptor timp de 5 minute la cuptorul preincalzit, la 200 grade C.
Carnaciorii ii prajim intr-o tigaie fara ulei!
Sosul de iaurt
Punem intr-un bol mai mare iaurtul, sarea, piperul, mustarul si uleiul.
Curatam cateii de usturoi, ii spalam, ii dam prin razatoare, apoi ii tocam foarte bine cu o lingurita si ii adaugam in iaurt.
Maruntim cu cutitul ceapa verde si mararul si punem peste iaurt si celelalte ingrediente. Amestecam foarte bine cat sa obtinem un sos putin cremos.
PS: Pentru decor eu am pus ceapa verde si marar !
1
Nu fierbem foarte mult cartofii ca sa nu se sfarame!
2
Ceapa si mararul dau un gust delicios sosului de iaurt!
3
Puteti servi cartofii si cu piept de pui panee sau chiftele din ciuperci!