O nouă variantă ;) Asta ca să nu să ia Miha de mine, vezi rețeta Castraveți a la Panacris :D :))) varianta unu, doi .....
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, pentru a se omogeniza toate ingredientele, adăugând ulei în continuare. Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă, amestecându-se ușor până se înglobează în salată. Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus. Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.