Macrou Venetian

de elucubratiiculinare in Peste, 26 Feb 2018 | 3432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura amestec de ierburi
  • sos alb:
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • amestec de ierburi:
  • maghiran, busuioc, oregano, cimbru. patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou Venetian:

Intr-o craticioara topim untul, amestecam cu faina, adaugam sarea si laptele, amestecand constant. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se ingroasa.
Macroul se curata de intestine, se inlatura capatana si se taie in doua pe orizontala, inlaturand coloana. Daca reusiti sa-l dezosati ar fi si mai bine. Se spala in cateva ape, dupa care se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de la 1/2 lamaie. Se da la rece pentru 30 minute.
Intr-o cratita punem vinul, asezam pestele cu pielita in jos si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Dupa 5 minute intoarcem pestele. Acoperim pestele cu sosul alb si presaram amestecul de ierburi. Se da la cuptor pentru 15 minute.
Servim imediat cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou Venetian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata broccoli

de MarioC 1

ieri la 20:05

Placinte cu branza dulce - Bune ca la mama acasa

de laura_n 7

ieri la 13:58

Tiramisu Raffaello - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:38

Aripioare de pui glazurate cu sos de soia - Delicioase și ușor de făcut

pe 11.08 la 09:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Macrou la gratar cu sos spaniol