Este o prajitura pe care am vazut-o la Elena B. si mi-a facut cu ochiul. Este foarte gustoasa si buna.Multumesc Elena.
Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.
Pentru foaia maro :
Pentru crema :
Blaturile galbene le-am facut astfel: am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit, la aproximativ 180 grade C. Cand a fost coapta, am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece, am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Am omogenizat si apoi am adaugat frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben. Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bombonele mozaic.