Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

de Catalina L in Prajituri, 28 Feb 2018 | 2652 vizualizari

 

Este o reteta veche elaborata de carmelitele din Sevilla.
Legenda spune ca persoana care ofera "aluatul  de baza" trebuie sa ureze noroc si sanatate.
Va rebuiesc 10 zile pentru a fabrica prajitura, fara frigider sau aparate moderne.
Traditia vrea ca sa oferim cuiva "aluatul  de baza" ramas.
Prajitura trebuie apoi inceputa joi ca s-o terminam sambata. Adaugam treptat ingredientele si o lasam intr-un loc cald si uscat acoperita cu un prosop curat.
Am primit "aluatul de baza " de la o prietena. Am urmarit reteta ei numai in ultima zi am modificat ingredientele: fructe uscate, confiate dupa gustul meu.
A iesit foarte buna, va recomand sa-ncercati si sa nu va descurajati.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/prajitura-carmelitelor-din-sevilia.html

 

INGREDIENTE

Am utilizat ca masura un pahar de 15 cl (puteti utiliza o cana de 25 cl) Daca vreti sa-ncepeti lantul : amestecati 200 ml de lapte cu 125 g de faina si 100 g de zahar Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca 1 zi la loc cald si uscat. Apoi sau daca ati primit "aluatul de baza" aveti nevoie de:

  • 2 pahare de zahar tos
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de lapte

Pentru prajitura (ziua 10)

  • 2 pahare de faina
  • 2/3 pahar de zahar tos
  • 1 pahar de lapte
  • 2/3 pahar de ulei
  • 1 pahar de alune de padure intregi
  • 2/3 pahar de coaja de lamaie confiata
  • 1/3 pahar de bucatele de ciocolata
  • 2 ou
  • 1/2 pachet de praf de copy
  • rom o lingura (sau esenta)
  • migdale feli

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura carmelitelor din Sevilia:

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza "

In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata.

Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM.

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat.

Ziua 2- Vineri : amestecati cu o lingura din lemn. Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 

 Zilele 3 si 4 -  Sambata si Duminica : Nu atingeti.

 Ziua 5- Luni : nu va-ngrijorati daca amestecul pare gros si tare.

Turnati deasupra un pahar de lapte, 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECATI.- poza 5

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat la temperatura camerei.

 Ziua 6- Marti :  amestecati bine cu o lingura din lemn (poza 6). Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 Zilele 7, 8, 9- Miercuri, Joi, Vineri : Nu atingeti !

Ziua 10- Sambata : iata aluatul obtinut- poza 7

Amestecati si impartiti-l in 3 parti egale- poza 8.

2 parti le dati la 2 persoane urandu-le Noroc si Sanatate.

In partea a 3a ramasa adaugati praful de copt amestecat cu cele 2 pahare de faina, zaharul, laptele si uleiul.

Amestecati bine, adaugati ouale treptat, romul, coaja confiata de lamaie taiata bucatele, ciocolata si alunele intregi.

Ungeti forma si presarati migdalele  confiate pe fund.

Varsati compozitia in forma unsa si coaceti timp de 30-35 minute in cuptorul incalzit 180°C.

Verificati cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura carmelitelor din Sevilia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Catalina L 1

01.03.2018, 16:34

nu Simona este ca un chec, aluatul de baza il pui sambata in 2 borcanele si le acoperi cu o panza sau in cutii de plastic. Mie mi- l-a dat luni si am inceput s-o fac joi. Se pastreaza fara grija cateva zile de sambata pana joi. Incercati , va recomand rezultatul este surprinzator

Rocsi 1

02.03.2018, 20:17

Bravo Catalina! Ai o rabdare de aur, sincer! As vrea o bucatica din prajitura asta, ca eu sigur nu am rabdare atatea zile!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:33

Cata rabdare sa ai sa faci asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos