Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Falafel de casa ( chiftele de naut )
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie...Citeste continuarea
Desert prajitura lipicioasa cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza...Citeste continuarea
Fasole boabe cu jambon si piept...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeJambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...Citeste continuarea
Aperitiv a la Vasi
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc...Citeste continuarea
Aperitiv bulete din branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriBucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si rahat
Postat de: eumimi in PrajituriMixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula. Adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Desert chec cu banane si ciocolata
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriPreîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele. Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată...Citeste continuarea
Aperitiv tarta de primavara
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se...Citeste continuarea
Desert tort de mere caramelizate,...
Postat de: eumimi in TorturiCuratam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti. Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: oanapl in Supe/CiorbeCureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...Citeste continuarea
Desert prajitura razuita cu blat de...
Postat de: oanapl in PrajituriCerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: UrsanMihaela in PuiSe spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura Intercontinental
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...Citeste continuarea
Pui la rotisor, cu cartofi,...
Postat de: vasimur in PuiPregătire pui: Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: mirela0911 in LasagnaSe curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea
Desert prajitura Trandafir cu nuca
Postat de: cristina1985 in PrajituriUmplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: CofetariiBucatari in TorturiBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Desert prajitura Malai dulce,...
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriIntr-un bol amestecam bine laptele batut cu faina de malai, dupa adaugam treptat in compozitie laptele, zaharul, faina alba si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (tapetata cu o foaie de...Citeste continuarea
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai...Citeste continuarea
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...Citeste continuarea
Tagliatelle cu chiftelute, ciuperci...
Postat de: MotanLaOale in PasteSe face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare si piper si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se...Citeste continuarea
Desert Portokalopita
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...Citeste continuarea
Dorada cu fasole alba si ghiveci de...
Postat de: ctlina in PesteCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Condimentati pestele: sare, piper, paprika Incalziti uleiul intr-o tigaie mare care merge la cuptor si rumeniti dorada pe ambele parti. O...Citeste continuarea
Desert biscuiti Sables
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si bateti bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel...Citeste continuarea
Mancarica de rata cu salata...
Postat de: ctlina in RataPregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu cacao
Postat de: ctlina in DulciuriAcoperiti cu hartie de copt 2 tavi. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt. Adaugati zaharurile, pudra de migdale...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PuiTransati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de...Citeste continuarea
Bombe
Postat de: dantes in PorcSe toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata si untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Peste albusurile spuma adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Pizza patru in una
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii, se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu pasta de...
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriDam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu spanac
Postat de: katty in CiorbeIn uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei,...Citeste continuarea
Desert fursecuri Snikersdooles
Postat de: katty in DulciuriMixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata, cu carnat...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Aluatul se infaineaza usor cu...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTaiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri....Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu somon...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriEu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...Citeste continuarea
Piftii - racituri traditionale
Postat de: MotanLaOale in PorcPicioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie cu...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de iaurt si...
Postat de: UrsanMihaela in TorturiSe incalzeste cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv barcute de andive umplute...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam...Citeste continuarea
Felii aurii de cartofi copti
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeCartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute....Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbePentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....Citeste continuarea
Desert mini ecleruri
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...Citeste continuarea
Spaghete cu perisoare
Postat de: MotanLaOale in SpagheteDin carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa
Postat de: gaby_d in DulciuriIn primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar...Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea