Aperitiv oua cu maioneza si marar

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2018 | 3273 vizualizari

 

Nu am mai mâncat de mult timp ouă cu maioneză şi mărar şi mi-era dor de savoarea lor, aşa că am pregătit câteva. Această reţetă am învăţat-o de la tata.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă mari, fierte
  • gălbenuşul unui ou crud
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper negru măcinat
  • puţin ulei
  • puţin oţet 
  • 1 lingură apă
  • câteva fire de mărar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua cu maioneza si marar:

 

Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.

Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.

 Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.

 Se umplu albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.

 Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.

Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.

  Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua cu maioneza si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute