Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si stoarsa,1/2 ceapa rosie taiata marunt. Se amesteca si se pun la prajit, formand 3 chiftele cu ajutorul lingurii (pentru ca este destul de lichid amestecul, dar se va intari prin prajire). Se tin pe foc, pana se rumenesc, intorcandu-le cu ajutorul a doua spatule, usor pentru ca sunt fragile.
Maioneza: Se amesteca galbenusul de ou cu sare de lamaie si mustar, intr-un singur sens. Se toarna cate un firicel de ulei, amestecand tot timpul. Adaugati ulei (putin cate putin, pentru ca se taie) pana ajungeti la cantitatea dorita de maioneza.
Chiflele se taie pe jumatate si se pot praji putin. Eu am sarit peste acest pas *cu prajirea).
Am facut 2 modele de burgeri si anume: pe chifla se pune maioneza, salata verde, chifteaua de somon, restul de ceapa rosie taiata rondele, castraveti murati, iar maioneza si chifla.
Restul de burgeri i-am facut fara maioneza, dar am pus felii de rosii.