Pentru ca mama-soacra a cumparat zilele trecute maioneza de post, am ales sa fac aceasta salata pe care noi o savuram cu placere si-n varianta de "dulce".
Scurgem apa din conserva de fasole verde si tocam marunt pastaile.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem sucul prin presarea morcovului ras, in pumn.
Pisam cateii de usturoi.
Intr-un vas adanc amestecam fasolea, morcovul, usturoiul si maioneza de post ( putem face maioneza in casa, dar acum am ales sa folosesc maioneza din comert ) .
Potrivim de sare si piper, iar pentru un plus de aroma si culoare adaugam marar tocat/ uscat.
Se poate servi imediat, dar este excelenta dupa 20-30 minute, timp in care se intrepatrund bine aromele.
Servim pe felii de paine prajita.
1
Intrucat maioneza este suficient de sarata, daca faceti o cantitate mica de salata este posibil sa nu mai fie necesar sa adaugati sare.