Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

de Valclaudia in Ciorbe, 6 Mar 2018 | 12730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • afumatura, cca 700 gr.
  • 1 ceapa galbena
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi medii
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 foaie dafin
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 tomate galbene
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza:

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic.

Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala.

Morcovii curatati si spalati se taie rondele, apoi se pun in oala.

Dupa ce am sotat legumele adaugam cca 2,5 l apa plata, sare si piper dupa gust si acoperim oala, lasam sa dea in clocot.

Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete de marimea dorita, tomatele galbene de asemenea.

Cand carnea e aproape fiarta, adica atunci cand furculita patrunde usor in carne, adaugam tomatele si cartofii, acoperim din nou oala si lasam ciorba la fiert inca 30 minute.

Adaugam dupa gust leustean si zeama de varza, mai dam cateva clocote, oprim apoi focul.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]