Desert negresa Oana

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2018 | 7548 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Oana, clar ca trebuia sa botez negresa cu numele Oanei. Este o negresa de post, prajitura este de post, nu Oana...are nuci, dulceata de visine, deci un deliciu. Eu n-am pus scortisoara si am plusat cu ciocolata la glazura,am adaugat si putin ulei pentru luciu . Multumesc Oana pentru delicioasa prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 150 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei
  • Decor
  • Drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
  • jumatati de miez de nuca prajita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa Oana:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.

Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea  si uleiul si am omogenizat.

Separat am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt, bicarbonatul l-am stins cu zeama de lamaie si l-am adaugat in amestecul din castron. La final am incorporat faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat ca de chec. Adaugam nuca prajita si taiata marunt, turnam aluatul in tava tapetata, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 40 min, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca cat timp pregatim glazura.

Glazura : Apa si zaharul sa dea intr-un clocot, apoi tragem de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste, adaugam si uleiul si amestecam 1 min.

Portionam prajitura si turnam glazura, nivelam apoi adaugam drajeurile de ciocolata si miezul de nuca. Lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa Oana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu