Am vazut un filmulet in italiana cu aceste prajiturele si mi-au placut tare mult cum aratau, asa ca mi-am propus sa incerc...au iesit super gustoase si foarte fragede.
Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
Pe o hartie de copt intindem aluatul pana formam o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, iar deasupra ungem toata suprafata cu crema de branza si presaram zahar, apoi din loc in loc punem bucatele de capsuni.
Rulam foaia usor si cu un cutit bine ascutit taiem rulouri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul incins pentru 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite deasupra.
Cand sunt gata, lasam rulourile sa se racoreasca pe un gratar.
Pentru glazura:
Punem zaharul intr-un bol micut, iar cu o lingurita punem apa, pana formam o pasta grosuta, dar care sa se poata intinde usor peste rulouri.
Punem pasta obtinuta peste prajiturele si le putem servi cu cafeluta sau cu ce doriti.