Stiu, sunt persoane carora nu le plac broccoli, nici eu nu ma dau in vant dupa ele dar, o data - de 2 ori pe an, nu le refuz. Iar aceasta budinca a fost chiar buna, neasteptat de buna!
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte.
Broccoli se rupe in buchetele mici, se spala bine si se pun la fiert in apa clocotita cu 1 lg de sare si se lasa sa dea in clocot 2-3 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece pana se racesc apoi se pun la scurs.
Intr-un bol se amesteca branza cu smantana, laptele, oul si condimentele (sare si piper). Dupa ce s-a omogenizat bine se adauga pastele, se amesteca din nou apoi se pun si broccoli. Se amesteca totul bine.
Se unge un vas de yena cu unt, se presara pesmet apoi se toarna compozita. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste calda.
Pofta buna!
1
Spre final se poate presara deasupra putin cascaval