Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu blat din cocos...
Postat de: dantes in PrajituriPentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu...Citeste continuarea
Desert cornulete umplute cu alune...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina...Citeste continuarea
Desert amandine
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriSe freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul. Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile...Citeste continuarea
Placinta floare cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...Citeste continuarea
Desert tort unicorn cu capsuni,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu oua, ceapa...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...Citeste continuarea
Parizer de casa din carne de pui
Postat de: rocsi_1612 in Mezel de casaSpalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...Citeste continuarea
Desert prajitura Fulg de Nea
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea
File de salau in crusta de pesmet...
Postat de: mirela0911 in SalauFileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne tocata...
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneÎncep cu ceapa: o curat, o spăl și o toc mărunt, apoi o pun la calit in uleiul fierbinte, adăugând cate 1-2 linguri apa, până devine transparenta. Carnea o spăl, o toc...Citeste continuarea
Desert gofre - vafe cu banane, o...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am...Citeste continuarea
Ciolan presat
Postat de: dantes in PorcCiolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea
Salata de cruditati pentru iarna
Postat de: Caty in SalateCurățăm, spălăm și tăiem legumele. Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică...Citeste continuarea
Creveti Saganaki
Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mareLa mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert faguri umpluti cu crema de...
Postat de: Caty in DulciuriMai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider. Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu sos de rosii
Postat de: oanapl in CiorbeSe curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu ricotta...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...Citeste continuarea
Desert gogosi de post
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute . Intr-un bol încăpător...Citeste continuarea
Desert tort Amandina
Postat de: Constelatialeu in TorturiAm inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca si gem...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si...Citeste continuarea
Piept de rata crud uscat
Postat de: ctlina in Mezel de casaSe pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra...Citeste continuarea
Desert cheesecake - Pasca fara aluat
Postat de: ctlina in DulciuriPuteti separa albusurile de galbenusuri si adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Am pus ouale intregi de data aceasta si a iesit la fel de bun. Deci bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea
Spata de miel confiata in cidru
Postat de: ctlina in OaieIncalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti...Citeste continuarea
Ardei si sarmalute cu ciuperci si...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță...Citeste continuarea
Desert placinta in straturi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la...Citeste continuarea
Desert cozonac de Floriile lui 2022...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul...Citeste continuarea
Reteta Desert Eclere cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCum se prepara Reteta Desert Eclere cu crema de vanilie, varianta fara zahar: Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce,...
Postat de: Anett in DulciuriAmestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de...Citeste continuarea
Desert prajitura Raffaello
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara crema. Intr-un bol mixam mascarpone impreuna cu zaharul pudra cateva secunde . Separat mixam frisca lichida pana obtinem o consistenta tare . Adaugam putin...Citeste continuarea
Desert fursecuri / Biscuiti cu...
Postat de: ctlina in DulciuriPreîncălziți cuptorul la 165 ° C. Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Bateti albusurile spuma....Citeste continuarea
Chec cu conopida si ton
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute. Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu piept de pui...
Postat de: AdrianUdrea in SalateCum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi...Citeste continuarea
Felii de jambon cu usturoi verde,...
Postat de: Constelatialeu in PorcFeliile de jambon le-am condimentat, am presarat sare si jumatate de cescuta cu ulei, le-am asezat intr-un castron, am invelit castronul cu folie alimentara si am bagat la frigider peste noapte .A...Citeste continuarea
Desert prajitura Cati
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea...Citeste continuarea
Tortellini cu pui si patru branzeturi
Postat de: mihaelar63 in TortelliniIntr-o tigaie tip wok se soteaza usturoiul taiat feliute in ulei de masline . Imediat adaugati pieptul de pui taiat fasiute . Intre timp fierbeti tortellini respectand...Citeste continuarea
Kleftiko de miel cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in OaieSe portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi . Ceapa si rosiile se taie rondele . Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se...Citeste continuarea
Salata Cosul cu oua
Postat de: RODIMUR in SalateSe desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță. Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura,...
Postat de: oanapl in PrajituriAlbușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...Citeste continuarea
Mic dejun sanatos
Postat de: oanapl in Mancare copiiSe taie avocado în 2, se scoate sâmburele, se îndepărtează coaja și apoi se feliază foarte subțire fiecare jumătate. Se așează feliile ca un acordeon și apoi se rulează...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase si cu gaura...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se...Citeste continuarea
Grapefruit la cuptor cu sirop de...
Postat de: ctlina in Cook and smilePreîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, amestecați siropul de arțar și uleiul de măsline. Tăiați grapefruit-urile în 2. Treceți lama...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul...Citeste continuarea
Curry de dovleac cu lapte de cocos
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeFolosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți. Curățați și...Citeste continuarea
Desert cornuri cu sana si fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIncepeti cu pregatirea umpluturii . O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de...Citeste continuarea
Desert placinta cu foaie turnata si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat...Citeste continuarea
Urzici cu smantana si parmezan...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeCum se prepara Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa...Citeste continuarea
Desert tort Pajistea cu flori - 5...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă...Citeste continuarea
Desert rulada cu gutui
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...Citeste continuarea