Zilele trecute m-am gândit la gofre și am dorit să încerc o nouă rețetă: cu scorțișoară, care să le dea un gust aromat și plăcut. Am pus doar 3 lingurițe de scorțișoară în aluat, pentru ca gustul acestui ingredient special să nu fie foarte puternic, dar poate merită încercat și cu o linguriță în plus.
Sunt foarte bune, dacă sunt mâncate simple, ca atare, datorită scorțișoarei, dar și cu fructe, sau înghețată.
Pentru aceste Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, unt, oua, lapte.
Cum se prepara Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat
Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai adaugă untul topit și răcit. Se omogenizează compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se conectează la priză aparatul de făcut gofre (vafe) și când se aprinde beculețul portocaliu se ung plăcile cu un strat subțire de ulei. Se toarnă câte un polonic de compoziție și se închide aparatul, dar fără a bloca încuietoarea, pentru ca gofrele să mai poată crește în volum. După 3-4 minute se verifică dacă gofrele sunt coapte și rumenite. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou. Se reiau aceleași operațiuni pentru a face celelalte gofre, până ce se termină cvompoziția. Pentru servire, gofrele pot și decorate cu: sirop, ciocolată, fructe confiate, înghețată, fructe proaspete. De asemenea, aceste gofre cu scorțișoară se pot mânca simple, nedecorate, pentru că sunt excelente.
Incearca si reteta de Gofre cu zmeura, pufoase si aromate sau varianta de Vafe belgiene.
Iti recomandam si reteta de Gofre cu iaurt.
1
Untul topit trebuie lăsat să se răcească, înainte de a fi turnat în compoziție.
2
După turnarea compoziției pe plăci, gofrierul nu trebuie închis complet, pentru ca gofrele să poată crește în volum.
3
Gofrele se pot mânca reci, calde, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.
4
Gofrele se păstrează la frigider, mai ales când este cald în casă.