Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Iul 2024 | 1917 vizualizari

 

Zilele trecute m-am gândit la gofre și am dorit să încerc o nouă rețetă: cu scorțișoară, care să le dea un gust aromat și plăcut. Am pus doar 3 lingurițe de scorțișoară în aluat, pentru ca gustul acestui ingredient special să nu fie foarte puternic, dar poate merită încercat și cu o linguriță în plus.
Sunt foarte bune, dacă sunt mâncate simple, ca atare, datorită scorțișoarei, dar și cu fructe, sau înghețată.
Pentru aceste Gofre cu scorțișoară -  Rețeta pentru un desert rapid și aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, unt, oua, lapte.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gofre cu scorțișoară -  Rețeta pentru un desert rapid și aromat
  • Pentru aluat:
  • 300 grame de făină albă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 75 grame de unt
  • 2 ouă
  • 350 ml de lapte
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile
  • Pentru servit:
  • înghețată de caramel sărat
  • feliuțe de nectarine (piersici)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat:

Cum se prepara Gofre cu scorțișoară -  Rețeta pentru un desert rapid și aromat

Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai adaugă untul topit și răcit. Se omogenizează compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se conectează la priză aparatul de făcut gofre (vafe) și când se aprinde beculețul portocaliu se ung plăcile cu un strat subțire de ulei. Se toarnă câte un polonic de compoziție și se închide aparatul, dar fără a bloca încuietoarea, pentru ca gofrele să mai poată crește în volum.   După 3-4 minute se verifică dacă gofrele sunt coapte și rumenite. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou. Se reiau aceleași operațiuni pentru a face celelalte gofre, până ce se termină cvompoziția.   Pentru servire, gofrele pot și decorate cu: sirop, ciocolată, fructe confiate, înghețată, fructe proaspete. De asemenea, aceste gofre cu scorțișoară se pot mânca simple, nedecorate, pentru că sunt excelente.  

Incearca si reteta de Gofre cu zmeura, pufoase si aromate sau varianta de Vafe belgiene.

Iti recomandam si reteta de Gofre cu iaurt.

TIPS-URI

1

Untul topit trebuie lăsat să se răcească, înainte de a fi turnat în compoziție.

2

După turnarea compoziției pe plăci, gofrierul nu trebuie închis complet, pentru ca gofrele să poată crește în volum.

3

Gofrele se pot mânca reci, calde, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.

4

Gofrele se păstrează la frigider, mai ales când este cald în casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

14.07.2024, 23:38

Mulțumesc frumos, Cătălina...Da, scorțișoara a dat un gust tare plăcut ...

Rocsi 1

19.07.2024, 20:52

Mmmm, cateva as servi si eu!

mihaelar63 1

19.07.2024, 23:02

Ce sa iti mai doresti ?Si cu inghetata , si fructe !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert vafe belgiene