Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

de Bucataras in Prajituri, 12 Iul 2024 | 9482 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail ne răsfață azi cu o prăjitură pufoasă cu vișine. Iată o rețetă simplă și rapidă pentru un desert savuros, perfect pentru orice ocazie. 
      Pentru această Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, iaurt, ulei, vișine.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros
      • 5 ouă de găină
      • 200 gr zahăr
      • 200 gr făină
      • 200 gr iaurt grecesc
      • 400 gr vișine fără samburi
      • 80 ml ulei de floarea soarelui
      • esență de vanilie
      • 10 gr praf de copt
      • un praf sare
      Portii: 1
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros:

      Cum se prepara Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros:

      Separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le bine până obții o bezea fermă.

      Adaugă treptat zahărul, mixând în continuare până devine lucioasă bezeaua și își păstrează forma.

      Amestecă gălbenușurile, adaugă esența de vanilie, apoi încorporează iaurtul și, la final, uleiul, amestecând bine după fiecare ingredient.

      Toarnă compoziția de gălbenușuri peste bezea și omogenizează cu mișcări ușoare, de jos în sus.

      Adaugă făina cernută cu praful de copt și incorporeaz-o în compoziția de ouă, la fel, cu mișcări ușoare, de jos în sus.

      Toarnă compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează frumos.

      Adaugă vișinele scurse, din loc în loc. 

      Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute, până se rumenește frumos.

      După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o la temperat.

      Pudreaz-o cu zahăr și așteaptă până se răcește de tot ca să o poți tăia.

      Încearcă și rețeta de Prăjitură pufoasă cu vișine și cireșe sau rețeta de Pandișpan cu vișine.

      Îți recomandăm și rețeta de Gofre cu vișine.

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

      ieri la 16:22

      Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

      ieri la 15:50

      Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

      ieri la 09:38

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Prajitura marmorata cu cirese negre