Păstăi cu usturoi - O rețetă de vară savuroasă și ușoară, perfectă pentru zilele călduroase. Descoperă alături de Andra Mihail cum să prepari păstăi fragede cu usturoi și arome proaspete, într-un mod simplu și rapid.
Pentru această rețetă de Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară, ai nevoie de doar 3 ingrediente: păstăi, usturoi și mărar.
Cum se prepara Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară:
Curăță și spală bine fasolea.
Toacă mărunt câțiva căței de usturoi, apoi pune-i la călit în ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare și înaltă. Adaugă și păstăile în cratiță.
Lasă-le la rumenit puțin, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper, apoi acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert, aproximativ 20-30 minute maxim.
Într-un mojar, pune câțiva căței și puțină sare. Presează bine usturoiul, apoi adaugă puțin ulei de floarea soarelui și amestecă bine până obții un mujdei.
După ce fasolea a fiert și apa a scăzut, adaugă puțină boia. Boiaua este opțională, dacă nu îți place, nu pune.
Peste fasolea gătită, adaugă o lingură de mujdei și puțin mărar tocat mărunt. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.
Păstăile cu usturoi sunt gata pentru a fi savurate. Mâncarea se poate consuma atât caldă, cât și rece.
Încearcă și rețeta de Fasole verde la cuptor, o bunătate sau varianta de Mâncare de păstăi la cuptor.
Îți recomandăm și rețeta Salata de fasole in stil polonez.
Poftă bună!