Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post

de Bucataras in Mancaruri de legume, 17 Iul 2024 | 947 vizualizari

 

Andra Mihail ne recomandă o rețetă de pilaf cu legume, o mâncare savuroasă cu multe legume de sezon. Se poate servi caldă sau rece și este ideală și pentru zilele de post.
Pentru a pregăti acest Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: orez, vânătă, ceapă, dovlecel, roșii, broccoli.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post
  • 200 gr orez
  • 600 ml apă
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapă
  • broccoli
  • câteva roșii cherry
  • ulei de floarea soarelui
  • pătrunjel verde
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post:

Cum se prepară Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post:

Curăță și taie legumele în cuburi potrivite.

Pune puțin ulei într-o tigaie. Pune ceapa tocată, adaugă ardeiul, dovlecelul, vânăta, roșiile tăiate în jumătăți și broccoli. Condimentează cu sare și piper.

După ce s-au rumenit ușor, adaugă orezul și lasă câteva minute să se calească, apoi adaugă apă.

Acoperă cu un capac și lasă la gătit până când scade apa și pilaful cu legume devine cremos.

Presară pătrunjel verde tocat mărunt. 

Pilaful cu legume este gata pentru a fi servit.

Încearcă și rețeta de Orez sârbesc sau varianta de Ghiveci de legume cu orez.

Îți recomandăm și rețeta de Pilaf de post cu ciuperci.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

1558 puncte

 Merisor

1100 puncte

oanapl

1010 puncte

cristina1985

200 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille