Andra Mihail ne împărtășește astăzi rețeta mamei de castraveți murați la soare. Ies foarte gustoși, crocanți și aromați.
Pentru a pregăti acești Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covășiți, sunt necesare câteva ingrediente: castraveți, usturoi, mărar și sare.
Cum se prepara Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți:
Curăță și taie cățeii de usturoi.
În fiecare borcan de 800 gr, așază la bază câțiva căței de usturoi și o crenguță de mărar. Așază castravețîi în borcan, apoi adaugă apă până îi acoperă. Agită borcanele astfel încât apa să preia din arome. Toarnă apa din fiecare borcan într-o cratiță, adaugă două linguri de sare pentru murături și pune-o la fiert până dă în clocot.
Așază borcanele pe lama unui cuțit ca să nu se spargă, apoi toarnă înapoi în borcane apa fiartă. Adaugă câțiva de usturoi și o crenguță de mărar și acoperă borcanele cu capacele.
Vântură puțin borcanele, apoi scoate-le afară, la căldură pentru a se mura. În maxim trei zile castraveții sunt buni pentru consum. După ce s-au murat, păstrează-i la frigider.
Încearcă și rețeta de Castraveți picanți, buni la burgeri sau sendvișuri sau varianta de Castraveți bulgărești.
Îți recomandăm și rețeta de Salată de castraveți.