Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2024 | 7302 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda:
  • 4 bucati rasol de vita
  • 30g unt
  • 40g faina
  • 60g pastarnac
  • 159g morcov
  • 100g telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • Putin ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Un varf de lingurita boia dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa rozmarin uscat
  • 500ml supa de pui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda:

Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera.
Spalam bucatile de rasol, le stergem cu prosoape de bucatarie pentru a avea suprafata uscata si le legam cu ața, pentru a ramane compacte.
Legumele le curaram si le taiem felii.
Feliile de rasol, le trecem prin faina si le scuturam bine apoi le punem la prajit in uleiul fierbinte, pe flacara medie spre ridicata.
Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le asezam in vasul pentru cuptor. Nu uitam sa scoatem ațele.
Asezam legumele printre feliile de rasol.
Dam tigaia din nou pe foc si punem untul cu usturoiul. Tinem pana ce acesta se topeste si usturoiul incepe sa isi imprastie aroma. Turnam totul peste rasolul din vas. Adaugam sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul, presuram si boiaua de ardei, apoi adaugam supa de pui, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in pealabil la temperatura de 180°. Tinem carnea la aceeasi temperatura, timp de 3 ore. Verificam din cand in cand si adaugam daca este necesar, cate putina supa sau apa fierbinte.
Am servit acest rasol cu mamaliga si toata familia a fost incantata.

Incearca si reteta de Rasol de vita cu legume la cuptor sau reteta de Rasol de vita cu sparanghel sote, o mancare excelenta.

Iti recomandam si reteta de Rasol afumat cu cartofi la cuptor.

TIPS-URI

1

In locul cimbrului si rozmarinului uscat, putem folosi cateva crengute proaspete. Putem folosi supa de legume, vita sau apa, in locul supei de pui De asemenea, putem adauga 100ml vin in procesul de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu legume