Reteta aceasta de Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin este foarte gustoasa si nu iti ia mult timp sa pregatesti tot. Friptura iese suculenta, frageda si foarte aromata. Sosul pe baza de vin este excelent, iar untul peste friptura va da o aroma minunata.
Ai nevoie de cateva ingrediente: pulpe de pui, rosii, usturoi, vin, condimente.
Cum se prepara Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor:
Curata si spala pulpele. Stiu ca multi spun ca nu se spala carnea de pui, dar eu o spal :))
Pregateste o tava incapatoare.
Condimenteaza bine pe ambele parti pulpele cu sare, cu piper si cu condimente dupa gust. Asaza-le in tava.
Spala si taie in sferturi cateva rosii, curata usturoiul si preseaza-l cu un cutit ca sa isi elibereze aroma. Adauga rosiile peste carne.
Presara putin cimbru uscat sau busuioc uscat.
In tava cu pulpe, adauga vinul, apa si usturoiul.
Peste fiecare pulpa, adauga cate o feliuta subtire de unt. Va da un gust tare bun la gatit.
Acopera tava cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si coace friptura la 200 grade C, timp de 20 minute, apoi indeparteaza folia si lasa inca 20-25 minute, la foc iute sa se rumeneasca frumos friptura.
Iese o bunatate, suculenta, cu multa aroma.
Serveste friptura cu un Piure cremos si cu Salata de varza.
Iti recomandam si reteta de Pui cu sos de lamaie, foarte gustos.