Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2024 | 2669 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Descoperă alături de Andra Mihail, rețeta delicioasă de cartofi gratinați în straturi, un preparat perfect pentru orice ocazie. Află secretele pentru a obține un gratin cremos și savuros, ușor de pregătit acasă.
      Pentru acești Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă, ai nevoie de următoarele ingrediente: cartofi, ceapă, brânzeturi, ouă și smântână.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă:
      • 4-5 cartofi
      • 1 ceapă roșie mare
      • 1 ou de găină
      • 300 ml smântână lichidă
      • 200 gr mozzarella
      • 50 gr parmezan
      • pătrunjel uscat
      • ulei de floarea soarelui
      • sare și piper
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 30 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă:

      Cum se prepara Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă:

      Curăță și feliază foarte subțire ceapa, apoi pune-o la rumenit într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui.

      Amestecă bine oul într-un castron, apoi adaugă smântâna lichidă și omogenizează compoziția. Condimentează cu sare și piper.

      Curăță și feliază subțire cartofii cu ajutorul unei răzători. 

      Separat, rade brânza mozzarella și parmezan.

      Pregătește o formă de copt termorezistentă și unge pe interior cu 2-3 linguri din compoziția de smântână.

      Așază un strat de cartofi feliați, puțină ceapă prăjită, toarnă compoziție de smântână cât să acopere stratul de cartofi și mozzarella cu parmezan. Continuă să alternezi straturi din ingredientele pregătite până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie de mozzarella și parmezan.

      Coace cartofii gratinați în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 20-25 minute sau până când capătă o crustă frumoasă și rumenă.

      Presară pătrunjel uscat sau cimbrișor și savurează alături de cei dragi.

      Încearcă și rețeta de Cartofi cu șunculiță, gratinați sau rețeta de Cartofi franțuzești, foarte gustoși.

      Îți recomandăm și rețeta de Cartofi zdrobiți picanți la cuptor.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi în straturi gratinați: Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      COMENTARII (3)

      MotanLaOale 1

      11.07.2024, 11:30

      RODIMUR 1

      11.07.2024, 18:04

      Buni tare...!

      Rocsi 1

      19.07.2024, 21:04

      Sunt foarte buni si merg perfect cu o salata!

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

      ieri la 09:01

      Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

      pe 18.02 la 12:48

      Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

      pe 18.02 la 09:29

      TOP
      utilizatori

      Panacris

      2093 puncte

      RODIMUR

      1208 puncte

      mirela0911

      1000 puncte

      Rocsi

      493 puncte

      UrsanMihaela

      254 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cartofi trasi in teapa