Andra Mihail ne invită astăzi la omletă țărănească, o rețetă tradițională și savuroasă, plină de arome autentice. Perfectă pentru un mic dejun copios sau un brunch delicios
Pentru această Omletă țărănească - Micul dejun perfect, ai nevoie de câteva ingrediente: ouă, bacon, ceapă, ardei, brânză.
Cum se prepara Omleta țărănească - Micul dejun perfect:
Taie baconul în fâșii, apoi rumenește-l în puțin ulei, într-o tigaie încinsă.
Curăță și taie cuburi ceapa și ardeiul gras, apoi adaugă legumele peste baconul rumenit.
Bate spumă cele 4 ouă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă puțină apă minerală, astfel omleta va avea o textură mai pufoasă.
Taie mărunt brânză și mărarul și adaugă-le în compoziția de ouă. Amestecă bine.
Toarnă ouăle bătute în tigaie, peste bacon și legume. Acoperă tigaia cu un capac și lasă omleta să se rumeneasca bine pe ambele părți.
După ce s-a copt, scoate omleta pe o farfurie și savureaz-o alături de o salată de roșii sau după gust.
Încearcă și rețeta de Omletă cu ciuperci, la fel de gustoasă sau varianta de Omletă grecească.
Îți recomandăm și rețeta de Omleta cu cascaval.