Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

de Bucataras in Mancaruri de legume, 12 Iul 2024 | 1745 vizualizari

 

Andra Mihail ne aduce azi o rețetă gustoasă și rapidă de vinete umplute cu legume și brânzeturi. Un preparat sănătos și delicios, perfect pentru zilele călduroase. Află secretele unei combinații savuroase și ușor de pregătit.
Pentru aceste Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară, ai nevoie de următoarele ingrediente: vânătă, feta, mozzarella, roșii chery, usturoi și cimbrișor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară
  • 1 vânătă potrivită
  • 150 gr feta
  • 50 gr mozzarella
  • 100 gr roșii cherry
  • cimbrișor
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:

Cum se prepara Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară:

Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Scobește miezul, lăsând coaja cât mai subțire. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează cu puțină sare și piper.

Toacă mărunt miezul de vânătă. Taie roșiile cherry în jumătăți. 

Pune pe foc o tigaie cu puțin ulei de măsline. Așteaptă până se încinge uleiul, apoi pune la rumenit roșiile cherry, miezul de vânătă tocat și usturoiul mărunțit. Adaugă puțin cimbrișor pentru aromă. 

Lasă legumele să se înmoaie puțin, apoi adaugă cubulețe de brânză feta. Lasă 1-2 minute pe foc, apoi dă deoparte tigaia.

Umple fiecare jumătate de vânătă cu compoziția pregătită. Rade peste umplutură multă mozzarella.

Coace vinetele umplute, la 190 grade C, pentru 15-20 minute sau până se gratinează frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și presară puțin cimbrișor peste vinetele gratinate.

O mâncare gustoasa, ușor de făcut cu ingrediente puține.

Încearcă și rețeta de Vinete umplute cu carne sau varianta de Evantai de vinete.

Îți recomandăm și rețeta de Vinete pane cu sos de roșii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute