Incearca reteta de prajitura cu cirese, perfecta pentru un desert usor si pufos. Simplu de preparat, ideal pentru zilele de vara.
Pentru aceasta Prajitura cu cirese - Desert simplu si pufos cu fructe, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cirese, faina, zahar, oua.
Cum se prepara Prajitura cu cirese - Desert simplu si pufos cu fructe:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti o tava (aproximativ 25x35 cm) cu unt si tapetati-o cu faina sau folositi hartie de copt.
Separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, bateti galbenusurile cu zaharul vanilat pana cand obtineti o crema deschisa la culoare si pufoasa.
Intr-un alt bol, bateti albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana obtineti o spuma tare.
Incorporati treptat galbenusurile in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus pentru a pastra compozitia aerata.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-le treptat in amestecul de oua, amestecand usor cu o spatula.
Turnati aluatul in tava pregatita si nivelati.
Distribuiti uniform ciresele peste aluat.
Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata).
Lasati pandispanul sa se raceasca complet in tava.
Presarati zahar pudra deasupra prajiturii racite, daca doriti.
Taiati pandispanul in patrate sau dreptunghiuri si serviti.
Incercati si reteta de Prajitura cu iaurt si visine, foarte gustoasa si pufoasa sau reteta de Pandispan cu prune si cacao.
Va recomandam si reteta de Prajitura cu fructe si mascarpone.
1
Pentru un plus de aroma, puteti adauga coaja rasa de lamaie sau de portocala in aluat.