A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba cu varza murata si ciolan...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ciolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun...Citeste continuarea

Somon la gratar cu legume (tablou)

Postat de: amalia01 in Somon

Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe...Citeste continuarea

Desert mini pascute cu urda si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, facem o adancitura adaugam oul batut cu galbenus, esenta de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume

Postat de: sufletista in Porc

Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii. Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile...Citeste continuarea

Inima de vitel insotita de piure de...

Postat de: ladydi in Vita

Spalam bine inima, o portionam, o saram si piperam dupa gust. Conopida o desfacem buchetele si o dam la cuptor intr-o tava  cu putina apa pana se inmoaie. Punem inima pe gratar pentru...Citeste continuarea

Budinca Yorksire cu trifoi din...

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam legumele si le amestecam cu carnea tocata, saram si piperam dupa gust. Formam bile de carne tocata si cu o forma de prajituri decupam trifoi. Dupa ce formam toti trifoii ii lasam sa se...Citeste continuarea

Vinete calite - baza pentru diverse...

Postat de: ladydi in Conserve

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se...Citeste continuarea

Cega in sos (aproape) piccata

Postat de: Ina in Peste

Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor.  Am...Citeste continuarea

Linte rosie cu sparanghel

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade...Citeste continuarea

Mini-pizza cu vinete

Postat de: ladydi in Pizza

Spalam vinetele si le taiem in felii rotunde subtiri. Le rumenim un pic pe gratar pe ambele parti si le lasam sa se racoreasca. Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai...Citeste continuarea

Bruschete cu vinete si ton

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul....Citeste continuarea

Zacusca fructata

Postat de: ladydi in Zacusca

Incingem intr-o oala incapatoare ulei si adaugam ceapa tocata. Dupa ce se inmoaie adaugam vinetele si amestecam. Lasam cateva minute si aruncam in oala si ardeiul copt taiat cubulete....Citeste continuarea

Desert napolitana cu fructe

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam merele si perele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita amestecam fructele cu zaharul si le calim, amestecand continuu. Cand se inmoaie adaugam scortisoara si esenta de rom si mai...Citeste continuarea

Impletitura de carne cu sos de toamna

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Taiem carnea fasii subtiri. Le asezonam cu sare si piper apoi impletim o fasie de carne de porc cu una de carne de vitel si le prindem la capete cu scobitori. Incingem tigaia grill, o ungem cu...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza si rubarba

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Radem branza si tocam rubarba si muschiul cubulete. Amestecam branza, muschiul afumat, rubarba si semintele si asezonam cu flori de lavanda. Taiem patratele de aluat, punem o lingura de...Citeste continuarea

Desert budinca de banane si gris cu...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Pasam bananele intr-un castron, adaugam branza de vaci, 4 oua, grisul, florile de lavanda si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem o tava cu unt, adaugam compozitia si dam la...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pe pat de cuscus

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam cubulete carnatii si ii amestecam cu branza de vaci si ierburi de Provence, dupa gust. Umplem ciupercile cu acest amestec si le dam la cuptor pentru circa 10-15 minute. Intre timp...Citeste continuarea

Supa crema de andive

Postat de: ladydi in Supe

Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam...Citeste continuarea

Desert clatite cu fulgi de ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp...Citeste continuarea

Pasta de avocado

Postat de: ladydi in Sosuri

Curatam cei 2 avocado, le scoatem samburii si ii pasam cu furculita. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Amestecam avocado cu crema de branza, ceapa,usturoiul, zeama de lamaie si semintele de...Citeste continuarea

Desert prajitura Creme a la Creme

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat (2)

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de...Citeste continuarea

Desert ou de ciocolata umplut

Postat de: amalia01 in Prajituri

Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din...Citeste continuarea

Desert inimioare cu ovaz, ciocolata...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Dam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu carne tocata

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt...Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea

Desert fursecuri fine cu ciocolata...

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila....Citeste continuarea

Desert chec in straturi

Postat de: katty in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Radem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt  si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita. Se...Citeste continuarea

Supa olandeza de legume cu piept de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa, cu fund dublu. Se prajesc legumele pentru supa 5 minute, apoi se adauga 1.5 litri, apa fierbinte si cuburile concentrat.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Chiftele de porc la cuptor

Postat de: katty in Porc

Taiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine...Citeste continuarea

Aperitiv camembert la cuptor cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza crusta branzei, doar pe una din parti si se adauga inpoi in ambalajul din lemn cu partea fara crusta in sus. Se gateste pe o...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu finetti

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea

Salata mediteraneana cu varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda.  Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea

Aperitiv portofele cu piept de pui,...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul  nu se...Citeste continuarea

Salata calda cu dovleac, menta si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari.  Se taie ceapa in 6 bucati. Se...Citeste continuarea

Pui Cajun cu orez

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare si cubul concentrat. Se amesteca toate condimentele. Se taie pieptul de pui in cuburi, la fel si ardeii si ceapa....Citeste continuarea

Salata de somon afumat cu spanac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Intr-un bol, se amesteca cu un tel uleiul de masline, mararul tocat, sucul de lamaie, sare si piper. Se adauga peste spanac si se amesteca bine. Deasupra se aseaza restul ingredientelor si se...Citeste continuarea

Varza acra cu piept de porc la cuptor

Postat de: katty in Porc

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa...Citeste continuarea

Clatita din faina de naut cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu varza murata si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu bacon si oua

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor.  Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga...Citeste continuarea

Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat,...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu ananas

Postat de: ladydi in Prajituri

Facem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca. Punem ananasul la scurs. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Se fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor...Citeste continuarea

Ciorba radauteana de rata si pui

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam rata si pieptul de pui si le punem la fiert. Spumuim din cand in cand. Curatam telina,morcovul si ceapa. Taiem morcovul si telina bucati, iar ceapa o lasam intreaga. Dupa ce nu mai iese...Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste de faina

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu sofran

Postat de: simona72 in Supe

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe. Am...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor in sos de...

Postat de: katty in Pui

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]