Desert cozonac coronita cu ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 25 Apr 2018 | 3254 vizualizari

 

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust! Multumesc, Violeta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • cca 200-250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt rasa de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg cacao
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1 galbenus pt uns
  • cativa fulgi de migdale
  • 1 lg lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac coronita cu ciocolata:

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune peste faina din bol. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu cele 2 lg zahar, zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana se dizolva toate si se raceste usor. Se toarna cate putin peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat bun de framantat. 

Se toarna putin ulei pe masa de lucru si se framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp albusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar. Cacaua se amesteca cu zaharul apoi se combina cu spuma pana se obtine o crema omogena. Se lasa deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu putin ulei, in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de cacao apoi se ruleaza cat mai strans. Se inchide aluatul in forma de cerc si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit ascutit se cresteaza cercul dar nu de tot in bucati late de 2 cm. Fiecare bucatica se rasuceste usor pentru a ajunge cu partea cremoasa in sus. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu oul amestecat cu putin lapte, se presara fulgii de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu dulceata de gutui