Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.
Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza.
Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de vita in ture, pe toate partile cateva minute, pana devine brun-aurie, dar nu este gatite complet. Se transfera pe o farfurie.
In aceeasi caserola, se adauga legumele si cimbrul. Se gatesc 10 minute la foc mediu sau pana incep sa se inmoaie.
Separat, se incalzesc vinul si supa de vita.
Se adauga carnea inapoi in caserola, impreuna cu faina. Se amesteca si dupa cateva minute se adauga vinul si supa. Se amesteca, se adauga pasta de tomate, piper si macul. Sare se adauga numai daca este nevoie.
Se acopera cu un capac si se transfera in cuptor. Se gateste 3 ore.
Pentru sosul de hrean, se amesteca toate ingredientele si se serveste rece impreuna cu tocana, piure de cartofi si salata.