Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei

de Satisfyyourcravings in Pui, 22 Apr 2018 | 1937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe verzi
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 6 bucati pulpe de pui dezosate/ piept de pui
  • 2 linguri otet din orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lime
  • 2 linguri sos de peste
  • 3 linguri faina
  • 3 cuiburi taitei asiatici
  • sare, piper
  • 6 linguri sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei:

Se taie ceapa verde rondele. 

Se indeparteza capetele pastailor de fasole. 

Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici. 

Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10 minute in frigider. 

Daca se folosesc frigarui din lemn, acestea se hidrateaza cateva minute in apa. 

Intr-un castronel, se amesteca sucul de lime cu sosul de peste si sosul dulce de chili.

Ceapa rosie se amesteca cu faina, sare si piper si se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare pana devine crocanta. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se infig bucatile de pui pe frigarui. Se gatesc pe toate partile pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana sunt gatite complet. 

Intre timp, se soteaza pastaile de fasole in 2 linguri de ulei timp de 6 minute; in ultimele 30 de secunde se adauga partea alba a tijelor de ceapa verde. Se adauga taiteii in tigaie, impreuna cu sosul obtinut anterior si 2 linguri din apa in care au fiert taiteii. Se gatesc toate inca 1 minut. 

Se servesc cu frigaruile de pui si presarate cu restul de ceapa verde si ceapa rosie crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi cu cartofi natur