Aperitiv briose cu spanac si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2018 | 8399 vizualizari

 

Pietele incep sa prinda viata, nu credeti asta? Multe verdeturi, multe legume, de care trebuie sa profitam. Mai renuntam la mancarurile grele, mancarurile cu carne si pregatim retete mai simple si cu mai multe verdeturi. Eu am folosit spanac congelat la aceste briose, dar puteti folosi verde, il opariti putin inainte, il lasati sa se racesca, il scurgeti bine si il tocati. Sunt niste briose foarte bune pentru orice moment al zilei, se pot pregati chiar si pentru un platou cu gustari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 140 gr smantana de tara
  • 60 gr iaurt
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa verde
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • fasii de bacon
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu spanac si cascaval:

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama.

Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine.

Ceapa verde o taiati rondele. Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde.

Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il adaugati in compozitia de mai sus. La final incorporati faina si praful de copt, amestecand bine cu un tel. Luati o tava de briose, imbracati marginile cu fasii de bacon, 2 fasii pentru fiecare briosa. Dupa, puneti usor compozitia de briose, umpland formele pe 3/4.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si, cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le luati fierbinti din forme, pentru ca se desprind usor.

Le serviti calde sau reci, sunt bune oricum. Din aceasta cantitate mi-au iesit 7 briose mai maricele.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.04.2018, 21:14

Chiar sunt, Elucu!

Andra_Constantinescu 1

27.04.2018, 21:49

Foarte frumoase!

Rocsi 1

28.04.2018, 19:55

Multumesc Andra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor