Bors de gaina

de xana in Ciorbe, 26 Apr 2018 | 10516 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina nestresata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ½ de ardel rosu
  • ½ de telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 500 ml bors de putina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina si morcovul prin razatoarea cu ochiuri mari, iar ardeiul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este fiarta, adaugam telina, morcovul, ardeiul si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.04.2018, 18:42

Cat de apetisantaaaaa!

kytz 1

28.04.2018, 09:53

Bun borș!!!

mirela0911 1

29.04.2018, 11:56

Ooo, ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]