Bors de gaina

de xana in Ciorbe, 26 Apr 2018 | 9433 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina nestresata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ½ de ardel rosu
  • ½ de telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 500 ml bors de putina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri de supa.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina si morcovul prin razatoarea cu ochiuri mari, iar ardeiul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este fiarta, adaugam telina, morcovul, ardeiul si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de pui