Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpa de miel la tava
Postat de: Adrian2016 in OaieAm spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am...Citeste continuarea
Jambon imbatat cu Stella Artois
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...Citeste continuarea
Desert mini-tarte cu branza si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de...Citeste continuarea
Desert pasca dulce vanilata
Postat de: eumimi in PrajituriPunem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura...Citeste continuarea
Desert batoane Nuga cu ciocolata
Postat de: madi_marin in PrajituriPreparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea. Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriDesenați un cerc pe fundul oului. Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul. Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid. Puteti...Citeste continuarea
Stufat de iepure
Postat de: abetina in IepureSe pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou....Citeste continuarea
Paine dulce cu stafide
Postat de: panacris in PiineÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...Citeste continuarea
Friptura de porc cu struguri
Postat de: mihaelar63 in PorcCotletul de porc se portioneaza si se bat feliile usor ca pentru snitele. Condimentati carnea rasnind sare cu chilli pe deasupra. Spalati strugurii. Daca sunt mari, se taie in doua....Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: madi_marin in FicatFicăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă mărunt. Când ficăţeii sunt fierţi, se scurg bine de apă şi se toacă...Citeste continuarea
Desert tort cu nuca si crema de...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...Citeste continuarea
Desert pasca traditionala cu branza
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...Citeste continuarea
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat
Postat de: eumimi in DulciuriPunem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana...Citeste continuarea
Desert cornulete cu untura
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata, nuci si...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti aluatul: In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat,...Citeste continuarea
Drob Trio
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am pus la fiert ficatul. Dupa ce a fiert, l-am lasat sa se raceasca si apoi l-am taiat cubulete mici. Separat am curatat ceapa, usturoiul si le-am taiat marunt, am taiat si mararul....Citeste continuarea
Sarmale afumate
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa...Citeste continuarea
Drob mixt cu tarhon
Postat de: eumimi in OaieMai intai fierbem carnea de miel si ficatul in 2 cratite separat. Fierbem si 4-5 oua. Taiem cat mai marunt ficatul si carnea sau se pot pot da prin masina de tocat, cum preferati....Citeste continuarea
Desert cozonac cu iaurt grecesc
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...Citeste continuarea
Tocanita de spanac, cu oua posate
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el,...Citeste continuarea
Pui spaniol cu chorizo si cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele....Citeste continuarea
Kokoretsi - Drob de miel in stil...
Postat de: Ksenya in OaieMaruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza dulce
Postat de: privatelaura in DulciuriEste preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de...Citeste continuarea
Capunati cu ciuperci - de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul. Spalati, curatati si tocati ciupercile. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine...Citeste continuarea
Colac impletit in 5. Un an de...
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se...Citeste continuarea
Racitura terina franceza / Jambon...
Postat de: ctlina in PorcAm pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem...Citeste continuarea
Placinte cu varza calita, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIncepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...Citeste continuarea
Pasca traditionala
Postat de: Bucataras inAdauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra...Citeste continuarea
Desert tort Ferrero Rocher
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de lapte...
Postat de: sufletista in PrajituriFoi -intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se...Citeste continuarea
Desert colac cu mac
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: abetina in OaieSe pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin. Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt. Se fierb 10 oua tari, Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se...Citeste continuarea
Desert rulouri cu crema de naut
Postat de: sufletista in DulciuriRulouri -intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si aluat fraged
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a...Citeste continuarea
Rulada din fleica de porc, cu carne...
Postat de: diaconta in Slow CookerAm condimentat fleica de porc pe ambele parti. Am presarat si usturoiul pe partea care va fi în interior, pe care punem umplutura. Am condimentat carnea tocata si am pus si patrunjel...Citeste continuarea
Desert prajitura cu bulion
Postat de: simona72 in PrajituriPentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: AlexTeacher in OaieTaie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune...Citeste continuarea
Drob usor de pui
Postat de: Bucataras inSe curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti
Postat de: eumimi in PrajituriPunem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao. Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand...Citeste continuarea
Desert pasca traditionala
Postat de: sufletista in DulciuriAluat- intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta,...Citeste continuarea
Mini Pizza cu ciuperci, cascaval,...
Postat de: vasimur in PizzaPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Bucataras inSe amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute...Citeste continuarea
Aperitiv portofele cu ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: AlexTeacher in OaiePulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca. Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si...Citeste continuarea
Mancare de spanac cremos
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de legumePune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu crema de pate
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam...Citeste continuarea
Desert tort de morcovi
Postat de: AlexTeacher in TorturiIncepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de branza si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in...Citeste continuarea