Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

de Merisor in Torturi, 8 Mai 2018 | 4880 vizualizari

 

Este minunat un astfel de cheesecake!
E ceva mai complexă rețeta față de un cheesecake simplu, prin natura și complexitatea ingredientelor.
Însă la așa combinații gustul este divin.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (82 %)
  • 500 g brânză cremoasă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 g lapte condensat
  • 100 g vișine din compot
  • 100 g stafide în ciocolată
  • 10 g gelatină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine:

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.

Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.

Forma mea are diametrul de 24 cm, dar mergea și într-o formă mai mare.

Tapetăm și pereții laterali, pentru a se desprinde ușor cheesecake-ul.

Dăm tava la rece până pregătim restul ingredientelor.

Mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă, adăugând pe parcurs și zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Amestecăm brânza cremoasă cu mascarponele și 2/3 din frișcă.

Brânza cremoasă a fost ușor sărată, așa că nu a mai trebuit să adaug puțină sare pentru accentuarea gustului, dar dacă folosiți o brânză nesărată, neapărat adăugați și un vârf de cuțit cu sare.

Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain marie împreună cu laptele condensat, apoi o lăsăm să se tempereze.

Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o topim tot la bain marie, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o încorporăm în crema de brânză, mixând intens, pentru a se dispune uniform în toată crema.

Scurgem vișinile din compot, îndepărtându-le sâmburii, dacă au, și le adăugăm în cremă.

Adăugăm și 2/3 din crema de ciocolată, dar din loc in loc, amestecând-o doar puțin, pentru a marmora crema și a rămâne pe alocuri în cantitate mai mare, pentru un gust și un efect mai plăcut.

Atunci când porționăm cheesecake-ul, crema de ciocolată se va prelinge și va da un efect plăcut.

Tot din loc în loc presărăm și stafidele în ciocolată și răsturnăm crema peste stratul de biscuiți.

O nivelăm ușor cu spatula de tort și dăm din nou tava la rece pentru minim 2 ore.

Între timp amestecăm restul de frișcă cu restul de ciocolată și ornăm cu crema rezultată cheesecakeul nostru.

Presărăm și câteva vișine și stafide, iar după ce devine ferm, îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca