Desert prajitura cu branza

de trifadalia in Dulciuri, 8 Mai 2018 | 2360 vizualizari

 

Este o reteta de la Bunica mea dar care inca este savurata la noi in familie chiar daca au aparut retete moderne cu branza de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • sare cat o nuca
  • 200 gr de untura
  • 200 gr de zahar
  • 1 ou intreg si un galbenus de ou
  • iaurt cat cuprinde sau smantana
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, si la urma iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi.

Se intinde prima foaie, se adauga un pumn de gris peste ea pentru a absorbi zeama din branza facuta cu zahar si zahar valiliat. Se pune branza peste foaie, se pune a doua foaie peste ea si se impunge cu furculita pentru a iesi aerul la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit